Paphos Blog

Uncategorized

44η Πορεία Χριστοδούλας στην Πάφο… Όλοι μαζί στη μάχη ενάντια στον καρκίνο(pics)

Μηνύματα συμπαράστασης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, έστειλε η πορεία

H πορεία του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και της Τράπεζας Κύπρου στην Πάφο ξεκίνησε από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Πάφου αναφέρθηκε στην  εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης . Τις μέρες αυτές συνέχισε, καλούμαστε να στρέψουμε την μνήμη μας στην μορφή της γυναίκας που χτυπημένη  από τον καρκίνο και την προσφυγιά πορεύθηκε στη ζωή με αξιοπρέπεια και ήθος .

Ο κ. Σωτηριάδης ακολούθως αναφέρθηκε στο ανιδιοτελές αξιόλογο και πολύπλευρο  έργο που επιτελεί ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου , προσθέτοντας πως η Πορεία Χριστοδούλας είναι ίσως η σημαντικότερη δραστηριότητα στήριξης του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και έχει ως διπλό σκοπό την ενίσχυση των οικονομικών πόρων του Συνδέσμου αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο θέμα του καρκίνου.

Εξάλλου ο Πέτρος Στυλιανού Παφίτης  ποδηλάτης πρώην καρκινοπαθής ανέφερε πως διένυσε 850 χιλιόμετρα ξεκινώντας από τα χωριά της Επαρχίας Πάφου ,μετέβη στον Κύκκο,στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, σε καφεστιατόρια στην Λάρνακα και τη Λεμεσό, επέστρεψε στην Πάφο με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων προς ενίσχυση του Συνδέσμου.

Αναφέρθηκε μάλιστα  με συγκίνηση την εισφορά μικρού κοριτσιού από την Ελλάδα που διαμένει στα Κονιά που του πρόσφερε το ποσό των 100 ευρώ και που είχε χάσει τον αδερφό της στην Ελλάδα. Όταν είπε «υπάρχουν τέτοια παιδιά πως μπορώ εγώ να μην συνεχίζω να κάνω αυτόν τον αγώνα». Όλα αυτά τα χιλιόμετρα τα αφιέρωσε στους  φίλους  του που βρίσκονται «ψηλά» Άνδρο Θεοδοσίου, Άδωνη Βρυωνίδη τεράστιο αθλητή και στον ιατρό Δημήτρη Χαραλαμπίδη που του έσωσε την ζωή.

Εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου,  ο κ. Χατζηπαπάς  αναφέρθηκε στον ιερό σκοπό της ετήσιας Πορείας Χριστοδούλας που είναι η  στήριξη και προσφορά προς τους συνανθρώπους αλλά και τους συγγενείς που δίνουν μάχη ενάντια στο καρκίνο. Όλοι μας είπε ο κ. Χατζηπαπάς ο καθένας από την θέση του μπορεί να συμβάλει σημαντικά στα θέματα καρκίνου είτε αυτή είναι η ενημέρωση, είτε η πρόληψη , είτε η θεραπείας. Πρόσθεσε μάλιστα πως η Τράπεζα Κύπρου συνεχίζει να στηρίζει για 21 χρόνια σταθερά και έμπρακτα τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με την συμμετοχή της κάθε χρόνο στην Πορεία Χριστοδούλας.

Εξάλλου στον χαιρετισμό του  ο Μητροπολίτης Πάφου που ανέγνωσε ο Πανοσιολογιότατος Τυχικός εξέφρασε την συγκίνηση του για την ευαισθητοποίηση μικρών  και μεγάλων στο ευαίσθητο θέμα του ανθρώπινου πόνου που προέρχεται από τις διάφορες μορφές καρκίνου. Μπορεί είπε ο καρκίνος να μην είναι σήμερα αθεράπευτος αλλά δημιουργεί μια μεγάλη αναστάτωση στα θύματα του που χρειάζονται την ποικιλότροπο στήριξη όλων μας, ψυχολογική, οικονομική και κοινωνική.

Τέλος εκ μέρος του Δήμου Πάφου ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Πάζαρος έστειλε το μήνυμα ότι η Πάφος για ακόμη μια χρονιά συμμετέχει στη  Πορεία Χριστοδούλας που έχει καταξιωθεί ως μια κορυφαία πράξη συμπαράστασης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας. Πρόσθεσε μάλιστα πως ο αγώνας κατά του καρκίνου είναι αγώνας ελπίδας αφού , όπως σημείωσε, χωρίς την ελπίδα, χάνεται και η ζωή.

Η πορεία της φιλανθρωπικής εκδήλωσης  διήλθε από τις οδούς Αρχ. Μακαρίου Γ’, Πάφου Χρυσάνθου, Θερμοπυλών,  Αντρέα Γερούδη, Αντρέα Τσιέλεπου, Ευγόρα Παλληκαρίδη,  και επέστρεψε Δημαρχείο Πάφου .

ΚΥΠΕ

Comments

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

To Top